Greška

Došlo je do greške.

Microsoft najavio novi tip formata za instaliranje programa

09.03.2018 19:27 | 3 Software/Web
Microsoft najavio novi tip formata za instaliranje programa


Tokom svog Developer Day događaja, Microsoft je najavio novi format instaliranja za zapakovane aplikacije, pod nazivom MSIX. Praktično se radi o novom tipu kontejnera, a glavna odlika mu je što će podržavati sve tipove Windows aplikacija, uključujući Universal Windows Program (UWP) aplikacije i klasične Win32 programe.

MSIX bi mogao omogućiti da se Win32 programi pojave u Windows Store-u, bez potrebe da oni postanu UWP aplikacije. Za sada nije poznato da li je ovo put kojim Microsoft ide, ali se zna da je kreiranje formata u ranim fazama i da će biti podržan u Microsoft Store-u.

Ono što se ne zna, jeste kakav će MSIX biti u poređenju sa UWP-om, kao i da li će rešiti brojne probleme koje Universal Windows Platform ima. Ono što je zanimljivo, Microsoft će MSIX načiniti projektom otvorenog koda (open source). Na Githubu je već dostupan SDK za developere.

Prelazak na MSIX se sigurno neće desiti preko noći, ukoliko uopšte i dođe do široke prihvaćenosti novog formata za instaliranje. Ipak, novi format bi mogao doneti smanjenje broja instalera i kontejnera na Windowsu.

Izvor: PCGamer

Palpatin Član postova: 218
Bolje da su napravili neku normalnu konzolu i package manager.
yooyo Moderators postova: 10814
To su trebali da urade pre 20 godina...
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Intel najavio VPU za Windows Machine Learning platformu

Android korisnici su lojalniji od iOS korisnika

10504
10505
10506
10507
10508
10509