Greška

Došlo je do greške.

Microsoft najavio investiciju od milijardu dolara u OpenAI

23.07.2019 15:00 | 0 Biznis IT
Microsoft najavio investiciju od milijardu dolara u OpenAI


Microsoft je objavio da planira ulaganje milijardu dolara u OpenAI. Dve kompanije su započele višegodišnje partnerstvo koje će im omogućiti da zajedno rade na veštačkoj inteligenciji i drugim tehnologijama na Microsoft Azure cloud infrastrukturi. OpenAI je prvobitno osnovan kao neprofitna organizacija u 2015. godini, sa jednom milijardom dolara u finansiranju od velikih investitora iz Silicijumske doline kao što su Peter Thiel, Sam Altman, Reid Hoffman i drugi.

OpenAI je ranije ove godine kreirao i profitno odeljenje kako bi mogao da privuče investicije sa strane. Kompanija zapošljava istraživače veštačke inteligencije kako bi postigla napredak u ovoj oblasti. Takođe se fokusira na implikacije i bezbednost veštačke inteligencije.

 

Pogledajte još: Microsoft počeo sa testiranjem Internet Explorer moda za Edge


Kompanija ističe da će ova investicija Microsofta omogućiti da se "opšta inteligencija načini veštačkom". Ovo je ključni deo segmenta tržišta, koji bi u suštini značio da je računar u stanju da savlada subjekt/zadatke ne samo dovoljno dobro, već i bolje od najsposobnijih ljudi. Sistem bi tako bio u stanju da bude kompetentan na više polja nego bilo koje ljudsko biće.

Microsoft je istakao da će sa OpenAI zajednički raditi na tome da se kreiraju nove AI tehnologije na kompanijinom Azure cloud servisu.

Izvor: Microsoft

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Dolazeći Redmi telefon sa 64MP kamerom će moći da proizvodi fotografije veličine do 20MB

Huawei objavio izveštaj o održivosti za 2018. godinu

10604
10605
10606
10607
10608
10609