Greška

Došlo je do greške.

Microsoft menja ime za Your Phone aplikaciju

01.04.2022 10:00 | 0 Software/Web
Microsoft menja ime za Your Phone aplikaciju

 

Kompanija Microsoft planira da odradi rebranding svoje aplikacije na računarima “Your Phone”, koja služi za povezivanje mobilnih uređaja koji koriste Android ili iOS operativne sisteme. Od sada, ova aplikacija postojaće pod imenom “Phone Link”. Uz to, Microsoft planira i da promeni ime svoje aplikacije za mobilne telefone, te se ona više neće zvati “Your Phone Companion”, već “Link to Windows”.

Pored svega toga, kompanija Microsoft planira i da unapredi interfejs i korisničko okruženje u aplikaciji Phone Link kako bi bila više u skladu sa izgledom Windows 11 operativnog sistema. A očekuje se i dodatna funkcionalnost kroz nove sposobnosti za komuniciranje između uređaja koji rade na različitim operativnim sistemima.

 

YP_RebrandGIF22b.gifDa se podsetimo, kompanija Microsoft predstavila je aplikaciju Your Phone pre tri godine. Ona omogućava korisnicima da putem svojih računara pristupe fotografijama, tekstualnim porukama, kao i aplikacijama prisutnim na njihovim mobilnim uređajima koji koriste Android ili iOS operativni sistem.

Najsveobuhvatniju integraciju i najpotpuniju funkcionalnost aplikacija Your Phone ostvarivala je sa Samsung mobilnim uređajima, dok je odlična podrška dostupna i za mobilni uređaj same kompanija Microsoft – Surface Duo. Od juče, Microsoft je dodao podršku i za nekoliko mobilnih uređaja kompanije Honor.

 

YP_RebrandGIF32b.gifŠto se tiče korisnika Google Pixel mobilnih telefona, korisničko iskustvo prilikom upotrebljavanja aplikacije Your Phone nikada nije bilo baš najbolje, pa su tako korisnici mahom koristili druga rešenja kako bi pristupili teksutalnim porukama sa telefona na svojim računarima. Dakle, Your Phone, tj. Phone Link svakako radi, ali očigledno bolje sa određenim uređajima nego sa nekim drugim.

Dakle, rebranding bi trebalo jasnije da označi koju tačno funkcionalnost ova aplikacija donosi korisnicima iOS i Android uređaja, a uz to označava i neku vrstu novog početka, jer se očekuje moderniji dizajn po ugledu na Windows 11, kao i potencijalno poboljšana podrška za raznovrsnije modele mobilnih telefona, piše Microsoft blog. Svakako, najbolej bi bilo kada bi sve od navedenog bilo tačno.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi serija 12 i potpuno novi AIoT proizvodi predstavljeni evropskoj publici

Prvi benchmark rezultati za Intel Arc A350M

10504
10505
10506
10507
10508
10509