Greška

Došlo je do greške.

Microsoft kupio Bethesdu i druge studije, prisvajajući DOOM, The Elder Scrolls, Fallout...

21.09.2020 19:20 | 0 Biznis IT
Microsoft kupio Bethesdu i druge studije, prisvajajući DOOM, The Elder Scrolls, Fallout...


Microsoft je potvrdio da je kupio ZeniMax Media, kompaniju koja stoji iza Bethesda Softworks studija. Ovaj potez će pod Xbox okrilje okupiti razvojne studije kao što su Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog i Roundhouse Studios.

Prema navodima, akvizicija je vredna 7,5 milijardi dolara, a Microsoft će je platiti u gotovini. To će ovu akviziciju načiniti najvećom u istoriji kada je u pitanju industrija video igara.

Kupovina će pod Microsoftovim vlasništvom okupiti pomenutih devet studija, u okviru Xbox Games Studios, a sa njima i popularne gejming franšize: The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield i druge.

 

Pogledajte još: Xbox Series X će koštati 499 dolara i stiže 10. novembra


Za sada nije poznato kako će ovaj sporazum uticati na Bethesdine aktuelne ekskluzive sporazume sa kompanijom Sony, kao što su Deathloop i Ghostwire: Tokyo. U intervjuu za Bloomberg, Phil Spencer je istakao da će obaveze prema PlayStation 5 ekskluzivitetu za pomenuta dva naslova biti ispoštovane.

Takođe, postoje šanse da će dolazeći Xbox Games Studios naslovi biti dostupni za rivalske konzole, a iz Microsofta ističu da će o ovome biti odlučeno na pojedinačnom nivou, za svaku igru posebno.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Portwell PEB-9783G2AR je Intel Xeon matična ploča sa 20 USB portova

Galaxy S20 FE promo video se fokusira na kamere, tu su i fotografije zaštitnih kućišta

10604
10605
10606
10607
10608
10609