Microsoft kreira Iris tehnologiju otpornu na hakovanje

Microsoft je manje ili više pionir Iris skeniranja kod mobilnih telefona, jer je kompanija bila među prvima koja je uvela takvu tehnologiju na Lumia 950 telefonu u oktobru 2015. godine

Microsoft je manje ili više pionir Iris skeniranja kod mobilnih telefona, jer je kompanija bila među prvima koja je uvela takvu tehnologiju na Lumia 950 telefonu u oktobru 2015. godine. Po svemu sudeći, sada ponovo istražuju načine kako bi je poboljšali u budućnosti.
Microsoft je nedavno patentirao Iris skener koji bi mogao biti otporan na hakovanje, jer bolje može da razlikuje skeniranje ljudskog oka od fotografije visoke rezolucije. Nedavno su bezbednosni istraživači otkrili da ovakvi bezbednosni sistemi mogu lako da se zaobiđu upotrebom HD fotografija korisnika koji je određen za pristup telefonu. I Iris i sistemi za prepoznavanje lica su se pokazali ranjivim.
Ono što Microsoft pokušava da uradi je da stvori tehnologiju koja bi koristila prednosti trodimenzionalne strukture ljudskog oka, i to sve sa namenskom kamerom inkorporišući elemente koji bi osvetlili Iris pre početka skeniranja. Ovi snimci će nakon toga biti upotrebljeni za snimanje fotografija oka u različitim tačkama, i na taj način analizirajući 3D strukturu iz više uglova. Tako će se pokušati utvrditi ne samo da li dotični korisnik treba da dobije pristup, već i da li se radi o skeniranju ljudskog bića ili fotografije.
Novi Surface laptop izaziva Google
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi