Greška

Došlo je do greške.

Microsoft koristi AI kako bi Windows 10 ažuriranja učinio tečnijim

15.06.2018 13:03 | 0 Software/Web
Microsoft koristi AI kako bi Windows 10 ažuriranja učinio tečnijim


Veštačka inteligencija (AI) se značajno odomaćila u gotovo svim sferama tehnologija. AI se koristi u brojne svrhe, od iznenađujućih novih projekata (kao što je detektovanje pokreta kroz zidove) do više realnijih aplikacija, kao što su poboljšavanje prevoda ili retuširanje fotografija.

Sada Microsoft ima AI-pokretani sistem, koji odlučuje koji Windows uređaji će prvi dobiti ažuriranje na novu verziju softvera. Kompanija ističe da uz pomoć ove tehnologije primećuje veće zadovoljstvo korisnika, manje probleme i manje pozive kontaktnih i centara za podršku u poređenju sa prethodnim Windows 10 objavama.

Microsoft je pilot program pokrenuo tokom prethodnog Fall Creators Update ažuriranja, prikupljajući podatke na tipovima Windows 10 uređaja koji su imali dobra iskustva sa nadogradnjom. Kompanija je potom istrenirala svoj AI model da prepozna ove tipove uređaja i ciljano im obezbedi ranija ažuriranja.

Pročitajte još: Microsoft planira da predstavi HoloLens 2 ove godine

Pored boljeg iskustva nadogradnje, Microsoft ističe da korišćenje veštačke inteligencije omogućilo da ažuriranja stižu brže, dolazeći na 250 miliona uređaja za manje od pola vremena koliko je za to bilo potrebno Fall ažuriranju.


Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Google pomaže korisnicima da limitiraju ciljane reklame

Call of Cthulhu trejler debitovao na E3 2018 (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509