Greška

Došlo je do greške.

Microsoft konačno prikazao Surface telefon, pod nazivom Surface Duo i Surface Neo sa dva ekrana

02.10.2019 21:16 | 0 Mobile
Microsoft konačno prikazao Surface telefon, pod nazivom Surface Duo i Surface Neo sa dva ekrana


Microsoft je tokom svog događaja u Njujorku najavio nekoliko dolazećih Surface proizvoda. Surface Neo stiže tokom praznične sezone 2020. godine, ima dva ekrana i koristi Windows 10X operativni sistem. Kompanija je takođe konačno najavila i Surface Phone.

Surface Neo ima dva devetoinčna ekrana, koje razdvaja šarka od 360 stepeni, koja omogućava korišćenje uređaja sa dva displeja jedan pored drugog ili poput jednog spojenog ekrana. Microsoft je prikazao mogućnosti multitaskinga uređaja, mogućnost pomeranja apliakcija između dva ekrana ili uvećavanje aplikacije i korišćenje na oba ekrana istovremeno.

Uređaj ima i dodatak za tastaturu, koji je dizajniran da se prikači na jednu polovinu uređaja. Tastatura se magnetom drži za okvir Surface Neo modela, a isto važi i za Surface Slim Pen.

Microsoft nije objavio specifične detalje o specifikacijama uređaja, što nije iznenađenje s obzirom na to da se uređaj očekuje tek krajem naredne godine. Ipak, istaknuto je da će Surface Neo koristiti Intel Lakefield čipset i specijalnu verziju Windows 10X operativnog sistema.

surface2_12.jpg


Kada je u pitanju Surface Phone, uređaj je sličan Neo modelu, samo je manji. Velika razlika je u softveru koji telefon koristi, a u pitanju je Android. Ni ovoga puta Microsoft nije objavio previše informacija o hardveru uređaja, tako da nije poznato koji čipset koristi (mada je verovatno u pitanju Qualcomm).

Surface Phone stiže tokom praznične sezone 2020. godine, kao i Surface Duo.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Otvorena Fabrika Znanja na 'Otvorenim danima nauke' u Podgorici

Xiaomi Mi CC9 Pro bi mogao imati 108MP kameru i Snapdragon 730G čipset

10104
10105
10106
10107
10108
10109