Greška

Došlo je do greške.

Microsoft: još jedan operativni sistem je otišao u penziju

14.07.2015 16:09 | 3 Software/Web
Microsoft: još jedan operativni sistem je otišao u penziju

Nakon Windowsa XP čija je podrška zvanično ukinuta 8. aprila prošle godine, Microsoft je penzionisao još jednu verziju operativnog sistema, ovog puta posebno namenjenu poslovnim korisnicima.

Radi se o Windows Server 2003 operativnom sistemu koji je danas stigao do kraja podrške, a nadogradnja koja je danas isporučena kao deo ovomesečnog Patcha utorkom, je poslednja za ovu platformu. Nakon ovoga, računari korisnika koji i dalje ostanu na ovoj platformi će biti više izloženi napadima i ranjivosti u slučaju bezbednosnih rupa, jer ih Microsoft više neće krpiti.

Kao što je to bio slučaj kod Windowsa XP, custom podrška za Windows Server 2003 će biti omogućena, ali naravno, uz plaćanje odgovarajuće nadoknade. Tačna cena još nije poznata, ali podsetićemo se da su kompanije plaćale 200 dolara po računaru u prvoj godini nakon kraja podrške. Nije iznenađenje što svet nije još uvek spreman za povlačenje Windows Server 2003 platforme, pa je tako studija koju je sproveo Dell pokazala da 20 posto kompanija u Australiji i dalje koristi ovaj operativni sistem.

Microsoft: Nećete moći da nabavite PC sa instaliranim Windowsom 10 na dan lansiranja

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Osam dobrih aplikacija za iPhone koje se plaćaju sada dobijate na poklon

Facebook testira sopstvenog virtuelnog asistenta - Moneypenny

10504
10505
10506
10507
10508
10509