Microsoft je vlasnik i PureView, ClearBlack, Asha, Lumia i drugih Nokijin robnih marki

Pored PureView i ClearBack, postoji još četiri robne marke koje je Microsoft zadržao nakon kupovine Nokije, a to su Asha, Lumia, Surge i Mural.

Kada je Microsoft kupio Nokijino odeljenje sa uređajima i servisima, bilo je pitanje šta će ova kompanija uraditi sa određenim nazivima koje je Nokia kreirala, kao što je na prime PureView. Ovaj naziv je kao što znate, Nokia koristila da označi high-end kamere na poleđini nekih uređaja kao što je na primer Lumia 1020, i sada će ga koristiti Microsoft. ClearBack je drugo ime koje je sada u vlasništvu Microsofta, a koristiti se kako bi se razlikovali ekrani koji koriste tehnologiju kojom se smanjuje refleksija na staklu. Pored ovih, postoji još četiri robne marke koje je Microsoft zadržao nakon kupovine Nokije, a to su Asha, Lumia, Surge i Mural. Svih šest robnih marki sada pripada Microsoft Mobile Oy, a to je ime koje je Microsoft izabrao za odeljenje u kome se nalazi Nokijino odeljenje za uređaje i servise.
Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi