Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je veliki broj novih Windows 10 funkcija implementirao zahvaljujući korisnicima

03.02.2020 11:40 | 0 Software/Web
Microsoft je veliki broj novih Windows 10 funkcija implementirao zahvaljujući korisnicima


Microsoft želi da Windows 10 korisnici znaju da su njihove povratne informacije oblikovale operativni sistem kakav koristimo danas. Softverski gigant je ukazao na neke veće izmene koje su se desile tokom poslednjih pet godina, a koje su direktan rezultat Windows Insider testiranja.

Jedna od Windows 10 funkcija, koja je direktan rezultat povratnih informacija korisnika, jeste WIN+(tačka) prečica na tastaturi, koja omogućava pozivanje prozora sa emotikonima i simbolima i njihovo olakšano korišćenje. Još jedna funkcija, koja je direktna posledica stava korisnika, jeste OneDrive files on-demand, uz pomoć koje se svi korisnikovi lični fajlovi mogu pronaći u File Exploreru.

win2_26.jpg


Windows Insider povratne informacije su Microsoft naterale da omogući nove opcije za veličine i boje kursora i pokazivača. Ove opcije su dostupne u okviru Windows Ease of Access podešavanja i korisnicima omogućavaju da izaberu više veličina kursora i omoguće da se kursor lakše vidi. Ovim podešavanjima se može pristupiti preko Settings > Ease of Access > Mouse pointer ili Settings > Ease of Access > Text cursor.

Još jedna funkcija, koju je Microsoft odobrio, jeste GPU Performance Monitoring u Task Manager-u. Na kraju, tu je i novi Windows Terminal, za one kojima je potreban moćna i efikasna alatka za komandne linije.


Microsoft, naravno, konstantno od korisnika traži povratne informacije koje će bez sumnje i u budućnosti imati uticaja na funkcije u Windowsu 10. Feedback Hub kolekcijama se može pristupiti upotrebom WIN+F prečice, a više detalja o novim Windows 10 funkcijama zasnovanim na povratnim informacijama korisnika je dostupno ovde.

Izvor: HotHardware

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama  Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Naredni Galaxy Watch bi mogao imati 8GB skladišnog prostora

Steam ostvario novi rekord sa brojem igrača na platformi

10504
10505
10506
10507
10508
10509