Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je ponovo objavio Windows 11 PC Health Check aplikaciju za sve korisnike

22.09.2021 10:05 | 0 Software/Web
Microsoft je ponovo objavio Windows 11 PC Health Check aplikaciju za sve korisnike


Nakon najave Windowsa 11, Microsoft je objavio i Windows 11 PC Health Check aplikaciju koja skenira korisnikov računar kako bi saznala da li je on podoban za veliko ažuriranje Windowsa. Nedugo potom, aplikacija je uklonjena zbog kontroverzi koje su se ticale sistemskih zahteva.

Sada je aplikacija ponovo dostupna za preuzimanje i korisnici mogu da vide da li je njihov hardver podoban. Potreban je 64-bitni CPU sa bar dva jezgra i 1GHz taktom, 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora. Više je limitirana podrška za TPM 2.0. koja mora da se omogući preko BIOS podešavanja ukoliko je podržana.

Ipak, sugeriše se da postoji svega mali broj onih koji ispunjavaju minimalne zahteve, a neće imati podršku za Windows 11. Tu spadaju računari sa procesorima iz Intelove 7. generacije i neki AMD Ryzen čipovi druge generacije.

win2_35.jpg


Microsoft je istakao da će pratiti korisnike koji učestvuju u Insider programu, a imaju pomenute procesore. Ukoliko se ne budu pojavljivali problemi, CPU-ovi iz Intelove sedme i AMD Ryzen druge generacije će biti uključeni u zvanično podržani hardver.

Oni koji ne žele da gube vreme u proveravanju da li je njihov CPU podoban za Windows 11 nadogradnju, ili im je sve ovo zbunjujuće, mogu iskoristiti PC Health Check aplikaciju da to obavi za njih.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi će do kraja meseca objaviti novu Civi seriju telefona

Far Cry 6 nudi ray-tracing samo za PC, ne i za konzole

10504
10505
10506
10507
10508
10509