Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je objavio prvi zvanični Windows 11 preview

29.06.2021 11:00 | 0 Software/Web
Microsoft je objavio prvi zvanični Windows 11 preview


Windows fanovi, insajderi i developeri mogu da iskuse Windows 11, jer je Microsoft počeo sa isporukom prve preview verzije operativnog sistema Windows Insider-ima.

Ova verzija platforme će omogućiti uvid u prerađeni interfejs operativnog sistema, sa centralno postavljenim i redizajniranim Start menijem i poboljšanim upravljanjem prozorima. Na neke naprednije funkcija korisnici će morati da sačekaju, kao što je Microsoft Teams chat i kompatibilnost sa Android aplikacijama.
Korisnici, koji žele da isprobaju Windows 11 preview build, potrebno je da se na vebu prijave u "Windows Insider Program" sekciju u okviru Windows 10 podešavanja. Potrebno je da korisnik bude siguran da njegov PC zadovoljava minimalne hardverske zahteve Windowsa 11, a kod ovoga će pomoći Microsoftova aplikacija za kompatibilnost.

Prvi Insider Preview, Build 22000.51, izgleda u velikoj meri kao procurela verzija koja se pojavila pre nekoliko nedelja. Ipak, tu je i nekoliko bitnih izmena. File Explorer sada ima čistije command polje, Microsoft Store aplikacija je dobila novi interfejs, a korisnici će moći i da prilagođavaju svoju touchscreen tastaturu.

win2_34.jpg


Ukoliko se upotrebljava eksterni monitor uz laptop, primetno je poboljšano iskustvo pozicioniranja, koje će plasirati prozore na odgovarajuća mesta kada se monitor uključi.

Više detalja o Windows 11 buildu i funkcijama koje donosi, možete probaći u Microsoftovoj zvaničnoj objavi.

Izvor: Microsoft

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novi renderi pokazuju dizajn OnePlus Nord 2 telefona

Potvrđene moguće veličine displeja za Galaxy Z Fold3 i Z Flip3

10504
10505
10506
10507
10508
10509