Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je najavio Xbox Series X konzolu naredne generacije

14.12.2019 15:00 | 0 Games
Microsoft je najavio Xbox Series X konzolu naredne generacije


U neočekivanoj najavi, tokom The Game Awards 2019 događaja, Microsoft je prikazao prve detalje i uvid u Xbox konzolu naredne generacije. Phil Spencer je stupio na scenu kako bi predstavio Xbox Series X, potvrđujući novo ime i izgled dolazećeg uređaja. Takođe je prikazan i novi Xbox Wireless Controller.

Microsoft je dao sledeću izjavu, nakon objave konzole: "Xbox Series X će biti naša najbrža i najmoćnija konzola ikada i postaviće novu lestvicu za performanse, brzinu i kompatibilnost, omogućavajući igraču da ponese igre iz tri generacije sa sobom. Industrijski dizajn konzole omogućava nam da isporučimo četiri puta više procesorske snage nego što ima Xbox One X, na tiši i efikasniji način".

Konzola će podržavati horizontalno i vertikalno postavljanje, slot za diskove je s prednje strane, dok je vrh verovatno opremljen ventilatorima za protok vazduha.


Kada je u pitanju unutrašnji hardver, Xbox Series X koristi prilagođeni AMD čip sa Zen 2 i RDNA arhitekturama, ima hardverski akcelerisani raytracing. Microsoft ističe da će konzola moći da podrži 4K 60FPS gejmplej, uz moguće povećanje i na 120FPS.

 

Pogledajte još: Xbox Scarlett će biti konkurentan po ceni i performansama


Novi kontroler je sličan aktuelnom Xbox Wireless Controller-u, ali su njegov oblik i veličina donekle prerađeni, prema navodima Microsofta. Novi d-pad će biti sličan Xbox Elite Series 2 aparaturi, dok će novi fizički Share taster biti implementiran za pravljenje klipova i screenshotova. Kontroler će podržavati i Xbox konzole i PC.

Xbox Series X konzola i novi Xbox Wireless Controller stižu tokom praznične sezone 2020. godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme X50 5G stiže pre kraja januara

AOC AGON AG273FCZE je 27-inčni, 240Hz monitor

10404
10405
10406
10407
10408
10409