Microsoft izgubio pravnu bitku od Motorole

Američki proizvođač telefona Motorola Mobility, koja je u međuvremenu potpala pod vlasništvo Google-a, je dobila slučaj vezan za zloupotrebom patenata u Nemačkoj protiv Microsofta. Microsoft je napadao Google koristeći Motorola Mobility već neko vreme, ali sud u Manhajmu u Nemačkoj je presudio d

Američki proizvođač telefona Motorola Mobility, koja je u međuvremenu potpala pod vlasništvo Google-a, je dobila slučaj vezan za zloupotrebom patenata u Nemačkoj protiv Microsofta. Microsoft je napadao Google koristeći Motorola Mobility već neko vreme, ali sud u Manhajmu u Nemačkoj je presudio da Motorola nije zloupotrebljavala Microsoftove patente, koji pokrivaju domen mogućnosti aplikacija da rade na različitim telefonima. Motorola je izgubila tri prethodna slučaja protiv Microsofta u Nemačkoj, ali četvrto suđenje (naravno, ne po istom osnovu) nije imalo takav ishod. Microsoft ističe da ovaj poraz neće uticati na zabranu prodaje koja je donešena kao jedna od mera u prethodnim suđenjima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi