Greška

Došlo je do greške.

Microsoft izgleda u Windows donosi kompatibilnost sa Xbox igrama

26.02.2019 14:59 | 0 Software/Web
Microsoft izgleda u Windows donosi kompatibilnost sa Xbox igrama


Microsoft već godinama unazad radi na tome da pojača svoje angažovanje na polju gejminga. Inicijative kao što je Play Anywhere su omogućile ekskluzivne objave na obe platforme, uz unakrsno čuvanje statusa u igrama. Najnoviji Windows Insider build nam daje uvid u to šta se još sprema na ovom polju.

Ranije ove godine, Microsoft je ponudio State of Decay besplatno onima koji su testirali najnoviji Windows Insider build. Obično, Microsoftove PC igre vuku resurse iz Windows 10 servera, ali ova verzija State of Decay-a dolazi sa Xbox servera. U poslednjih nekoliko nedelja mnogi su se dublje bavili ovim pitanjem, otkrivajući više detalja o GameCore-u, dolazećoj funkciji za Windows 10.

Deo GameCore-a će imati kompatibilnost za nekoliko Xbox karakteristika koje dolaze na PC. To uključuje nekoliko drajvera, kao što je Microsoft Gaming Filesystem i Microsoft Gaming Install filter drajver. Oba ova sistema koriste Xbox One za instaliranje i pokretanje igara.

 

Pogledajte još: Uskoro će biti omogućen pristup Linux fajlovima iz Windowsa 10


Microsoft izgleda planira da donese kompletnu instalaciju i servisne funkcije sa Xboxa na Windows. Ovo će omogućiti računarima da čitaju Xbox formate fajlova, a u međuvremenu su preduzeti koraci da se PC korisnicima omogući preuzimanje sadržaja sa Xbox servera. Ideja je da PC bude u potpunosti kompatibilan sa Xbox igrama i uslugama, dajući korisnicima pristup kompletnoij biblioteci preko PC-a i Xbox-a bez potrebe za dve odvojene verzije igre.

Pozitivno je što će ovakav potez zaista kombinovati Xbox / PC ekosisteme, dajući Microsoftu još veću instalacionu bazu za nadogradnju i nuđenje dolazećih igara. Međutim, još ostaje pitanje kako će sve ovo funkcionisati. Da li će Xbox igre na PC-u imati grafičke opcije? Podršku za miš / tastaturu? Ograničenje frejmrejta i drugo.

Microsoft se još uvek nije zvanično oglasio povodom informacija o novim GameCore funkcijama.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Assassin's Creed: Legion bi mogao stići 2020. godine na konzole naredne generacije

Huawei MateBook X Pro je prvi FullView laptop

10504
10505
10506
10507
10508
10509