Microsoft i Toyota partneri u nameri da pretvore automobil u gigantski smartfon

Microsoft i Toyota su upravo potpisali novo partnerstvo koje bi trebalo da donese više pametnih tehnologija u vozila koja će proizvoditi japanski proizvođač

Microsoft i Toyota su upravo potpisali novo partnerstvo koje bi trebalo da donese više pametnih tehnologija u vozila koja će proizvoditi japanski proizvođač. To bi takođe trebalo da dovede i do povećanja usvajanja servisa kompanije iz Redmonda među vozačima. Kao deo novog partnerstva Toyota je kreirala novu kompaniju nazvanu Toyota Connected koja će posebno biti fokusirana na povezane automobile bazirane na Microsoft-ovoj tehnologiji.
Konkretno, Toyota Connected vozila će biti bazirana na Microsoft Azure platformi, i pokušaće da povežu tehnologije u svakodnevni život ljudi, kako su objasnili iz Microsoft-a. Predsednik i direktor Toyota Connected kompanije Zak Hiks takođe je dao uvid u neke od projekata koje bi Toyota mogla da radi sa kompanijom Microsoft, među kojima su pametni volani koji bi pratili rad srca i disajnih organa vozača i upozorili hitne službe ukoliko bi se nesreća dogodila ili bi jednostavno odbili da pokrenu motor automobila ukoliko je nivo alkohola iznad dozvoljenog praga.
Microsoft testira Outlook Premium pretplatu za četiri dolara mesečno
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi