Greška

Došlo je do greške.

Microsoft i Razer se udružuju u kreiranju tastature i miša

25.06.2018 16:00 | 0 Hardver
Microsoft i Razer se udružuju u kreiranju tastature i miša


Microsoft je ranije pominjao kreiranje podrške za miša i tastaturu na Xbox One konzoli, ali kompanija ovo još uvek nije materijalizovala. Kada se to bude desilo, vlasnici Xbox One konzola će moći da igraju veliki broj naslova koji su prethodno bili nekompatibilni sa konzolom. Iako nije poznato kada će Microsoft ozvaničiti konkretnu podršku za miš i tastaturu za konzolu, novi izveštaji tvrde da kompanija sa Razerom planira partnerstvo na kreiranju ovih periferija.

Razer kreira veliki broj različitih proizvoda, uključujući laptopove, pa čak i smartfone, ali je kompanija najpoznatija po svojim gejming periferijama. Stoga ima smisla što se Microsoft odlučio na potencijalnu saradnju sa Razerom.

Prezentacija, koju je Microsoft omogućio developerima, otkriva da partnerstvo dve kompanije omogućuje Razer Chroma RGB podršku direktno na Xbox-u, a funkcioniše na isti način kao na PC uređajima. Prezentacija je takođe otkrila detalje i vodiče za developere koji žele da u svoje igre za Xbox dodaju podršku za miš i tastaturu.


Pogledajte još: Microsoftov Classic IntelliMouse dostupan u Evropi

Od svih igara bi se zahtevalo da imaju gamepad podršku, a jedna konzola bi mogla da podržava samo jedan miš i tastaturu. Na developerima je odluka o tome da li žele da dodaju podršku za miša i tastaturu u svoje igre.

Microsoft još uvek nije zvanično potvrdio kada planira punu objavu podrške za miš i tastaturu na Xbox One konzoli.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Pad 4 stiže sa LTE podrškom, po pristupačnoj ceni

Samsungov Android Go telefon će imati 5-inčni displej, 2600mAh bateriju

10203
10205
10206
10207
10208
10209