Greška

Došlo je do greške.

Microsoft i Intel obećavaju nastavak podrške za Huawei uređaje

25.06.2019 15:00 | 0 Mobile
Microsoft i Intel obećavaju nastavak podrške za Huawei uređaje


Odluka američke vlade da stavi Huawei na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući Huawei uređaji izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Google, ARM i Microsoft. Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huawei laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MateBook X Pro modelu, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije.

Microsoft je preko PCWord-a potvrdio da će Huaweijevi Windows laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine sa kineskom kompanijom. U izjavi za medije, predstavnik Microsofta je rekao: "Ostajemo posvećeni pružanju izuzetnog korisničkog iskustva. Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huawei pokazala je da možemo da nastavimo sa ponudom ažuriranja Microsoft softvera korisnicima sa Huawei uređajima".

 

Pogledajte još: Huawei objavio vremenski okvir isporuke EMUI 9.1 ažuriranja


Ovo se poklapa sa prethodnom izjavom kineskog tehnološkog giganta, koji je obećao da će svi kompanijini računari nastaviti da dobijaju Microsoftovu podršku, kao i Android ažuriranja za Huawei pametne telefone i tablete. Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huawei uređaji koji koriste Intel procesore.

Međutim, potrebno je istaći da se ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huawei uređaje. Ostaje da se vidi kako će zabrana američke administracije uticati na budući hardver kompanije.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo Z6 stiže uz 4000mAh bateriju

Samsung veruje da Galaxy Fold i Galaxy Note10 neće ugroziti jedan drugog

10104
10105
10106
10107
10108
10109