Microsoft i Google zajedno rade na blokeru oglasa

Početkom ove nedelje objavljeno je da Google planira da razvije ugrađeni bloker oglasa u Chrome pregledač, ali izgleda da je i Microsoft deo tog projekta

Početkom ove nedelje objavljeno je da Google planira da razvije ugrađeni bloker oglasa u Chrome pregledač, ali izgleda da je i Microsoft deo tog projekta. Izveštaj koji donosi AdAge otkriva da postoji Coalition for Better Ads koalicija, u kojoj se nalaze i Google i Microsoft kao aktivni članovi.
Njen cilj je kreiranje blokera oglasa koji bi bio usvojen na široj skali, a developeri bi ponudili tu tehnologiju ugrađenu u njihove pregledače. Iako se veruje da je Google pionir razvoja ovakve funkcije, u nju je uključen i Microsoft, pa ako ikada dođe na tržište postoji dobra šansa da je vidimo u Windowsu 10.
Podsetimo, Microsoft je zamenio Internet Explorer sa Edge pregledačem koji je postao podrazumevani u Windowsu 10, a iako third-party ekstenzije blokiraju nametljive oglase, projekat bi mogao kasnije da pomogne u čistijem iskustvu pregledanja bez potrebe za dodatnim opcijama. Prema izveštajima, Google je posebno zainteresovan za razvoj ovakvog blokera oglasa, jer želi da prestane da plaća nadoknadu da mu oglasi budu na beloj listi kompanija koje blokiraju oglase.
Istraživači kreirali nepobedivi ad blocker?
Izvor: Adage
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi