Microsoft i Canon sklopili sporazum o uzajamnom licenciranju patenata

Dva giganta u IT industriji, kompanije Microsoft i Canon, sklopila su sporazum o uzajamnom licenciranju patenata koji će imati efekta na široki spektar proizvoda i usluga koje obe kompanije nude.

Dva giganta u IT industriji, kompanije Microsoft i Canon, sklopila su sporazum o uzajamnom licenciranju patenata koji će imati efekta na široki spektar proizvoda i usluga koje obe kompanije nude. Ovo uključuje određene proizvode u vezi sa digitalnim fotografijama i mobilnim proizvodima. Nema detalja o konkretnim uređajima i uslugama koji su deo ovog sporazuma, a nisu date ni informacije o specifičnim patentima koji su deo ovog dogovora. Microsoft bi mogao iskoristiti Canonove patente i softversku bazu za poboljšanje PureView tehnologije koju je kupio od Nokije ili bi možda Canon mogao lansirati pametnu kameru sa Windows Phone operativnim sistemom. Mogućnosti je mnogo, a nadamo se da ćemo uskoro videti plodove ove saradnje.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi