Microsoft i Apple prebacuju borbu oko digitalnog asistenta na PC

Pet godina nakon predstavljanja, Apple je konačno doneo Siri na Mac. Na macOS-u, Siri će raditi gotovo identično kao na iOS-u.

Microsoft je već pokrenuo Cortanu na računarima, a kompanija u poslednje vreme radi na njenom poboljšanju. Ispostavilo se da Apple takođe smatra da je lični asistent dobra ideja pa se priprema da pokrene Siri na Mac OS X operativnom sistemu. Nagoveštaj pokretanja Siri platforme na desktopu postoji već neko vreme, ali nedavno otkriće koje je učinio Brajan Romel čini se da je dalo potvrdu da je Apple spreman za pokretanje.
Kada upitate Siri na iOS platformi da otvori nešto u prozoru, digitalni asistent ne odgovara sa pretragom na internetu, već sa unapred definisanim odgovorom u kome kaže da izgleda da nemate tu aplikaciju. Neki odgovori uključuju i reference na Mac OS X Finder aplikaciju, a sve to nam je bio dobar znak da će Siri stići na desktop. Ipak, kako je WWDC održan sinoć, bilo je jasno očekivano da Apple najavi Siri na Mac OS X operativnom sistemu.
Pet godina nakon predstavljanja, Apple je konačno doneo Siri na Mac. Na macOS-u, Siri će raditi gotovo identično kao na iOS-u. Trka između Apple-a i Microsoft-a sada postaje još zanimljivija jer će obe kompanije imati digitalnog asistenta na svojim desktop platformama, iako je na mobilnim platformama Siri dokazani pobednik.
Apple preimenovao OS X u macOS, dodao Siri i auto unlock opciju
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi