Microsoft gradi sopstveni AI hardver: Project Brainwave

Novi čip može da podržava kompleksne zadatke vezane za veštačku inteligenciju (AI) onako kako se oni primaju, a da ne zavisi od hardvera.

Microsoft je nagovestio da radi na AI tehnologiji, koju pokreće Intelov novi Stratix 10 programabilni gate array (FPGA) čip.Microsoft svoj AI čip naziva “Project Brainwave”, a sposoban je za ogromnih 39,5 teraflopa machine learning performansi, uz latenciju manju od 1ms. Novi čip može da podržava kompleksne zadatke vezane za veštačku inteligenciju (AI) onako kako se oni primaju, umesto da skuplja operacije i da na njima radi kasnije.Microsoftov AI framework (Cognitive Toolkit) takođe radi i uz Google TensorFlor i druge sisteme. Ovo znači da je moguće izgraditi machine learning sistem i pokretati sve u realnom vremenu, a da ne bude zavisno od hardvera.Microsoft želi da nove Skynet Project Brainwave sisteme donese u Azure cloud servise, kako bi kompanije mogle da koriste moćan AI uživo.Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi