Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Excel Mobile dobija opciju ubacivanja tabela fotografisanjem (video)

03.03.2019 21:00 | 0 Software/Web
Microsoft Excel Mobile dobija opciju ubacivanja tabela fotografisanjem (video)


Microsoft radi na funkciji koja bi omogućila brži transfer informacija sa fizičkih dokumenata na digitalne. Microsoft Excel korisnici će uskoro moći da fotografišu recepte ili neke druge forme sa tabelama i da te informacije direktno ubace u Excel tabelu. Ovo će biti omogućeno preko trikova sa optičkim prepoznavanjem karaktera.

Korisnici će prvo pritisnuti "Insert data from the picture" taster na svom telefonu ili tabletu. Nakon što su podaci uokvireni u crvenoj oblasti, moguće je kreiranje fotografije i njeno prebacivanje. Excel će potom importovati podatke i prebaciti ih u tabelu. Korisnici će takođe moći da obrađuju/menjaju sve informacije koje se nisu u potpunosti prebacile sa fotografije u Excel. Nakon završetka obrade, potrebno je samo pritisnuti "Insert" i Excel će završiti konverovanje tabele u konkretan Excel dokument.


Funkcija "Insert Data" će biti idealna za poslovanja, istraživače i studente. Opcija je trenutno u beti i dostupna je samo malom broju Office Insidera sa Android uređajima. Microsoft se nada da će funkciju omogućiti svim Office 365 pretplatnicima tokom narednih nekoliko meseci.

Sam Microsoft Excel je takođe dobio veće ažuriranje nedavno, uz Office 2019. Dodate su mnoge funkcije i grafikoni, bolja podrška za tajmlajn i 2D mape, kao i ažuriranja za Power Pivot i Power Query. Microsoft Word, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access i Publisher su takođe ažurirani.

Izvor: HotHardware

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google Chrome ostaje najpopularniji pregledač, Microsoft Edge u neočekivanom rastu

Poznate ključne specifikacije i render Honor 20 telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509