Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Edge za Android i iOS dobio ugrađeni ad blocker

26.06.2018 13:17 | 4 Software/Web
Microsoft Edge za Android i iOS dobio ugrađeni ad blocker


Microsoft je dodao novu karakteristiku u svoje Edge pregledač za iOS i Android, koja će sigurno privući one koji ne vole da im smetaju reklame dok surfuju internetom. Kompanija je objavila da je dodala Adblock Plus u svoj Edge pregledač, što znači da će popularna ekstenzija za blokiranje reklama biti deo Edge-a na iOS-u i Androidu.

Microsoft je Adblock Plus integrisao direktno u Edge i trenutno testira ovu integraciju u beta verziji pregledača za Android, kao i u iOS test programu. Izvorna opcija blokiranja reklama će svim korisnicima biti dostupna u tokom kasnijeg perioda.


Pogledajte još: Microsoftov Edge browser za Android prevazišao očekivanja

Korisnici beta verzije pregledača će biti u prilici da omoguće blokiranje reklama iz menija za podešavanja i neće biti potrebna instalacija posebne ekstenzije kako bi funkcija radila.

Microsoft se odlučio za drugačiji pristup u odnosu na Google, koji je nedavno počeo da nudi opcije blokiranja reklama u Chrome-u za Android ali koje nisu tako agresivne kao Adblock Plus. Isto važi i za Android verziju Firefoxa. Microsoft se nije odlučiuo za ovakvo rešenje, već je izabrao Adblock Plus kao partnera za svoj Edge browser.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi renderi zaštitnih kućišta potvrđuju da će 6.1-inčni iPhone imati jednu kameru

WPA3 donosi još bolju sigurnost za Wi-Fi

10504
10505
10506
10507
10508
10509