Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike da izbegavaju Chrome i Firefox

13.09.2018 09:09 | 7 Software/Web
Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike da izbegavaju Chrome i Firefox


Microsoft već godinama vodi gotovo nemoguću bitku sa dva najveća igrača na polju pregledača - Chrome-om i Firefoxom. Iako je Microsoft Edge zamenio nepopularni Internet Explorer u Windowsu 10 i dalje veliki broj korisnika preferira Chrome i Firefox. Microsoft očigledno i dalje ne zna kako da korisnike navede da Edge browseru daju šansu, jer je kompanija pribegla rešenju da korisnike upozorava da ne instaliraju neki drugi pregledač.

Microsoft ubacuje pop-up obaveštenja u najnovije Windows 10 test buildove, koji su sada dostupni Windows Insiderima. Kompanija pokušava da privuče ljude da koriste Edge uz pomoć obaveštenja koja se pojavljuju kada se otvori installer za drugi pregledač. Drugim rečima, Microsoft pokušava da ljudima preporuči Edge pre nego što dođu u priliku da iskoriste neki drugi browser.


Pogledajte još: Menja se ciklus podrške za Windows 10; Windows 7 dobija plaćena produžena sigurnosna ažuriranja


Iako se radi o akciji koju ne poddržava veliki broj Windows korisnika, Microsoft makar daje opciju da se ovakva opcija sa upozorenjima onemogući.

Postavlja se bitno oitanje da li će ovakva obaveštenja dospeti u regularnu verziju Windowsa 10, koja je dostupna standardnim korisnicima, ili će ostati deo beta buldova. Ipak, ukolko se ovo i ne desi, jasno je da Microsoft istražuje nove načine kako bi ljude odvratio od Edge konkurencije.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Predstavljen i jeftiniji iPhone Xr sa 6.1-inčnim LCD ekranom

Šta donosi Apple A12 Bionic čip?

10504
10505
10506
10507
10508
10509