Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Edge je sada drugi najpopularniji Internet pregledač

06.04.2020 09:25 | 3 Software/Web
Microsoft Edge je sada drugi najpopularniji Internet pregledač


Microsoftovi napori i investiranje u Edge browser, zasnovan na Chromiumu, su se isplatili. Bleeping Computer izveštava da je Edge sada drugi najpopularniji desktop veb pregledač po upotrebi, a NetMarketShare istraživanje pokazuje da softver ima 7,6% tržišnog učešća tokom marta.

Edge je tako prešao Mozilla Firefox, koji je tokom marta zabeležio učešće od 7,2 procenta. Edge je i dalje daleko iza Chrome-a, čije je tržišno učešće tokom prošlog meseca iznosilo 68,5%, ali se svakako radi o odličnom rezultatau za browser koji na tržištu nije bio ni puna tri meseca.

 

Pogledajte još: Microsoft Edge dobija vertikalne tabove, Password Monitor i druge funkcije


Svakako uspehu Edge-a doprinosi to što ima status podrazumevanog pregledača u Windowsu. S druge strane, dosta je pomoglo i to što je Chromium verzija Edge-a eliminisala veliki broj nedostataka i problema stare verzije, koja je koristila Microsoftov Engine. Edge Chromium je sada brži, ima bolju kompatibilnost i pristupačniji je za developere sa velikim brojem dostupnih ekstenzija.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Mrzli Neregistrovan korisnik
Pa, s' obzirom da smo prethodni Microsoftov pretraživač koristili tek toliko da skinemo Chrome ili Mozilu, ovo je oooogroman pomak.
mitar1982 Član postova: 3820
Ja sam pre neki dan prešao na Edge Chromium i na PC-jevima i na telefonu. Bez neke posebne potrebe, da promenim malo, koristim Firefox više od 10 godina. Prvi utisak je pozitivan, radi stvarno lepo, dobra stvar je što rade i (valjda) sve Chrome ekstenzije. Ono što još uvek nedostaje, a što nadam se dolazi uskoro, je sinhronizacija između uređaja za history, ekstenzije i otvorene tabove.

Logitech MK470 Slim Combo za udobniji rad od kuće (video)

Honor 30 serija bi mogla imati i prvi telefon sa Kirin 985 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509