Greška

Došlo je do greške.

Microsoft: Edge i dalje ima manju potrošnju nego Chrome i Firefox

29.12.2018 16:54 | 4 Software/Web
Microsoft: Edge i dalje ima manju potrošnju nego Chrome i Firefox


Svaki put kada Microsoft objavi Windows 10 ažuriranje, kompanija sprovede test efikasnosti kako bi dokazala da je Edge browser značajno brži od konkurencija, koju čine Mozilla Firefox i Google Chrome. Kompanija potom objavi rezultate na svom Windows blogu ili YouTube kanalu.

Microsoft je sada objavio testove efikasnosti za Edge u Windows 10 verziji 1809, upoređujući svoj pregledač sa Firefoxom i Chrome-om. Tokom testova, kompanija je zaključila da Edge u proseku traje 24% duže nego Chrome i čak 94% duže nego Firefox.

Kako bi sproveo testove, Microsoft je streamovao HTML5 video u punom ekranu na identičnim Surface Book uređajima, sa Windows 10 October 2018 Update verzijom. Testovi su pokretani nekoliko puta, a onda je obrađen prosečan rezultat. Ostali uslovi, koji su bili statički za sve browsere, uključuju: osvetljenje displeja na 50 procenata, ugašen zvuk, lokacija i bluetooth su onemogućeni, ažuriranja su privremeno onemogućena kao i ambijentalno osvetljenje, Windows Battery Saver mod je podešen da se aktivira na 20% baterije, Windows Update je privremeno onemogućen, cache je očišćen na svim browserima i drugo.


Pogledajte još: Microsoft će Edge zameniti Chromium-baziranim pregledačem


Surface Book sa Edge-om je trajao preko 16 sati, model sa Chrome-om je trajao 13 sati, dok je verzija sa Firfoxom izdržala samo osam sati.

Biće zanimljivo videti da li će Edge zadržati svoju prednost u domenu potrošnje baterije i kada Microsoft bude izvršio najavljeni prelazak na Chromium za svoj browser.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

salacue Član postova: 1392
Такође има и далеко најмањи број корисника.
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Nikola Neregistrovan korisnik
Još kada bi napravili sync sa OneDrive na local nalogu bio bi solidna alternativa za Chrome.
alfaunits Član postova: 43447
A tek kad se uporedi potrosnja svih korisnika Edge-a naspram svih korisnika Chrome-a, iha, koja je to tek manja potrosnja

Ozvaničen Huawei P Smart (2019)

Samsung bi naredne godine mogao predstaviti svog konkurenta za Google Home

10504
10505
10506
10507
10508
10509