Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Edge, Google Chrome će imati mogućnost linkovanja teksta na sajtovima

17.02.2019 15:00 | 0 Software/Web
Microsoft Edge, Google Chrome će imati mogućnost linkovanja teksta na sajtovima


Nova funkcija, koja bi uskoro mogla biti dostupna u Chromium-baziranim pregledačima, će korisnicima omogućiti da linkuju specifične reči, rečenice ili paragrafe na određenoj stranici.

Trenutno, korisnici mogu samo da linkuju kompletne veb stranice ili sekcije stranica dok god su kreirani anchor linkovi. Ali sa novom funkcijom, moguće je kreirati linkove za gotovo svaki deo teksta na specifičnoj stranici.

Nedavno je otkriveno da bi nova funkcija mogla nositi naziv Scroll to Text i bazirana je na GitHub projektu koji obezbeđuje malo više informacija o tome kako će sve funkcionisati kada opcija bude dostupna u Chromium endžinu.

 

Pogledajte još: Sajtovi će teže moći da detektuju Chrome Incognito mod


Tehnički, link će uključivati referencu za tekst na koji ukazuje, a kako bi se ovo postiglo, početak i kraj teksta bi bili delovi generisanog linka.

U ovom trenutku, funkcija nije još uvek deo Google Chrome-a, a ne nalazi se čak ni u Canary test sekciji. Ipak, ovo se uskoro očekuje jer je rad na funkciji već neko vreme u toku. S obzirom na to da će Chromium endžin pokretati ovu opciju, velika većina browsera će je koristiti. Ovo uključuje Google Chrome, ali i dolazeću verziju Microsoft Edge browsera, ili što je verovatnije, potpuno novi pregledač iz ove kompanije.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Detaljni renderi Samsung Galaxy A50 telefona

Intel neplanirano objavio specifikacije devete generacije H-serije procesora

10504
10505
10506
10507
10508
10509