Microsoft Dynamics NAV i Microsoft Dynamics GP dostupni na Windows Azure

Suočeni sa žestokom konkurencijom na tržištu mobilnih aplikacija, StartUp QONQR, koji je deo Microsoft BizSpark One programa, bilo je potrebno isplativo i fleksibilno rešenje za njihovu multi-player igricu zasnovanu na lokacijama korisnika širom planete. Primajući više od milion zahteva dnevno, Qonq

Suočeni sa žestokom konkurencijom na tržištu mobilnih aplikacija, StartUp QONQR, koji je deo Microsoft BizSpark One programa, bilo je potrebno isplativo i fleksibilno rešenje za njihovu multi-player igricu zasnovanu na lokacijama korisnika širom planete. Primajući više od milion zahteva dnevno, Qonqr se okrenuo Windows Azure platformi kako bi efikasnije baratao velikom količinom informacija. Oslanjajući se na Microsoft tehnologije kao podršku u radu, QONQR je u mogućnosti da se usredsredi na razvoj i implementaciju novih opcija i usluga za svoju rastuću bazu korisnika. Capgemini najavio SkySight – Delivery platformu nove generacije za cloud servise Provajder usluga tehnologije, „outsourcing“-a i konsaltinga na globalnom nivou, kompanija Capgemini, je u saradnji sa svojim odeljenjem za profesionalne usluge pod imenom Sogeti, najavila platformu SkySight, novu „delivery“ platformu za cloud servise. SkySight će uz pomoć najboljih Microsoftovih proizvoda, Windows Servera 2012, System Centra 2012 i Windows Azure platforme, kompanijama omogućiti upravljanje aplikacijama baziranim na cloudu, pomoću tehnika sinhronizovanja usluga koje su razvijena od strane Capgeminija. SkySight platforma će u ponudi imati i pregršt aplikacija baziranih na cloud platformi kao i infrastrukturne servise putem SkySight Enterprise Applications Store-a, koji omogućuje širenje usluga u roku od nekoliko sati, umesto dosadašnjih nekoliko meseci. NewRelic platforma Programeri razumeju koliko jedan paket ( „stack“ ) aplikacija može biti kompleksan. U zavisnosti od okruženja, aplikacija može biti bazirana na nekoliko stotina ključnih komponenti koje su od podjednake važnosti za sigurnost i stabilnost. Nadgledanje pojedinačnih komponenti može uključiti korišćenje nekolicine neintegrisanih alata radi sticanja uvida u paket aplikacija. To može predstavljati problem prilikom rešavanja problema u radu, odnosno utvrđivanja uzroka neispravnosti. NewRelic je oduvek stremio da olakša život svojim korisnicima sa njihovim APM alatom baziranim na SaaS infrastrukturi. Novonajavljeni NewRelicPlatform dizajniran je da omogući lako nadgledanje performansi raznih tehnologija. Nova platforma lansirana je sa dva dodatka koji su namenjeni isključivo Microsoft korisnicima. Windows Azure SQL Database dodatak omogućava nadgledanje SQL baze pomoću NewRelic platforme, što uključuje i podatke o konekcijama, prekidima servisa, zahtevima, sesijama kao i o potrošnji memorije. Microsoft SQL Server dodatak takođe omogućuje nadgledanje podataka o konekcijama, potrošnji memorije, kao i iskoriščenje CPU-a,  input i output fajlova. Svi zainteresovani, mogu postati korisnici NewRelic platforme na adresi  newrelic.com/platform. Ukoliko korisnik ne poseduje New Relic nalog, on može kreirati i standardan nalog putem Windows Azure Stora.
Izvor: Microsoft

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi