Microsoft donosi Live Translation funkciju na Skype

Live Translation implementacija znači da će izgovorene reči dva sagovornika, koji putem Skype-a chatuju na različitim jezicima, biti prevedene u realnom vremenu.

Kada je u pitanju prevođenje pisanog teksta, Google i Bing Translate su korisne alatke. Ali, šta je sa izgovorenim tekstom? Microsoft želi da se uključi i u ovu sferu, donošenjem Live Translation funkcije prevođenja na Skype. Ovo znači da će izgovorene reči dva sagovornika, koji putem Skype-a chatuju na različitim jezicima, biti prevedene u realnom vremenu. Tokom demonstracije na Code konferenciji, prikazano je kako servis funkcioniše između sagovornika koji su razgovarali na engleskom,  odnosno nemačkom jeziku. Navodi se da je potrebno još raditi na funkciji, jer prevodilac često reči prevodi bukvalno i van konteksta, što može uneti zabunu. Satja Nadela, CEO Microsofta, je izjavio da će Live Translation za Skype biti lansiran u beta formi ove godine, počevši od Windows 8 korisnika. Nedugo zatim, servis će se proširiti na sve platforme na kojima je Skype dostupan. Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi