Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Coco Framework – bolje performanse i efikasnije upravljanje poslovnim blockchain mrežama

11.08.2017 18:10 | 0 Biznis IT
Microsoft Coco Framework – bolje performanse i efikasnije upravljanje poslovnim blockchain mrežama

Saopštenje za javnost
 
Blockchain je transformativna tehnologija koja pruža mogućnost značajnog umanjenja zastoja u poslovanju, naročito u povezanim poslovnim aktivnostima različitih organizacija.

Microsoft je posvećen uvođenju blockchain tehnologija u preduzeća. Bliska saradnja sa korisnicima, partnerima i blockchain zajednicom ima za cilj da nastavi da usavršava spremnost ovih tehnologija za široku primenu u poslovanju.

Coco Framework je osnova za upotrebu blockchain tehnologija u preduzećima, sa fokusom na ključne zahteve poslovanja.  

Microsoft je juče najavio Coco Framework, jedinstvenu inovaciju koja za cilj ima da unapredi usvajanje blockchain tehnologija u poslovanju. Trenutni protokol ovih tehnologija zahteva komplikovan razvoj aplikacija i konfiguracije infrastruktura kako bi se ispunile operativne i sigurnosne potrebe preduzeća.

Coco Framework pojednostavljuje te procese i nakon integrisanja sa blockchain protokolima odgovara na ključne potrebe u komercijalnoj upotrebi, poput velike brzine prenosa, distribuiranje upravljanja i poverljivost podataka. Obezbeđivanjem ovih fundamentalnih karakteristika otvara se sveobuhvatnija upotreba blockchain tehnologija u svakodnevnom životu – kao što su finansijske usluge, zdravstvena zaštita ili maloprodaja – što dodatno ističe potencijal ove tehnologije da digitalno transformiše poslovanje.

“Blockchain je transformativna tehnologija koja pruža mogućnost značajnog umanjenja zastoja u poslovanju,” istako je Mark Rusinovič, Glavni tehnološki direktor za Azure u Microsoftu. Kroz inovativnu kombinaciju naprednih algoritama i pouzdanih okruženja za izvršavanje (Trusted execution environments - TEEs), poput Intel Software Guard Extensions (SGX) ili Windows Virtual Secure Mode (VSM), verujemo da smo postigli sledeći korak u osposobljavanju blockchain tehnologije za šire poslovanje”, dodao je Rusinovič.


Ključne prednosti Coco Framework-a integrisanog u blockchain mrežu uključuju:

Otprilike 100 puta veće brzine transakcija od postojećih protokola blockchain tehnologija Lako upravljanje poverljivim podacima, bez žrtvovanja ostalih poslovnih performansi Sveobuhvatni, prvi distributivni model u sektoru blockchain mreža, koji uspostavlja mrežni ustav i omogućava članovima da glasaju o svim uslovima koji regulišu konzorcijum i fizičku mrežu.

Coco Framework je po dizajnu osmišljen kao kompatibilan sa bilo kojim protokolom unosa podataka, i može da funkcioniše u cloud okruženju, kao i na vlastitim infrastrukturama kompanija, na bilo kojem operativnom sistemu i hipervizoru koji podržavaju okvir pouzdanih okruženja za izvršavanje (TEE). Preduzetnici i developeri mogu saznati više informacija vezanih za Coco Framework kroz tehnički papir i video demonstraciju.  

U 2018. Microsoft planira da lansira ovaj okvir na GitHub-u kao open source projekat, gde bi zajedno sa korisnicima i partnerima, kao i blockchain tehničkim i poslovnim zajednicama, radio na unapređivanju osnova ove tehnologije.

Izvor: Microsoft

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD otkrio da je Threadripper kreiran upotrebom najboljih Ryzen CPU die primeraka

AMD Threadripper 1950X overklokovan do 5.2 GHz

10604
10605
10606
10607
10608
10609