Microsoft CEO: Windows je najotvorenija platforma ikada

Direktor Microsoft-a Satja Nadela prisustvovao je Gartner Symposium ITxpo 2016 događaju u Orlandu kako bi govorio o proizvodima njegove kompanije kao što su Windows i Office

Direktor Microsoft-a Satja Nadela prisustvovao je Gartner Symposium ITxpo 2016 događaju u Orlandu kako bi govorio o proizvodima njegove kompanije kao što su Windows i Office, ali i o akviziciji LinkedIna koja je izazvala mnoge kontroverze nakon javnog objavljivanja. Posebno interesantna izjava je bila prilikom uvodnog obraćanja Nadele koja se odnosi na Windows operativni sistem, za koga je poručeno da je počeo dugoročnu transformaciju gde je finalni cilj spajanje platformi i računara, telefona i gejming konzola.
“Windows je najotvorenija platforma” rekao je Nadela, prenosi Zdnet, dodajući da je “okupljanje redovnih korisnika, IT admina i developera, pristup kome su oduvek težili”. Microsoft-ovi napori da spoji sve što se bazira na Windowsu je uglavnom bazirano na konceptu univerzalnih aplikacija. One bi trebalo da rade na svim Windows uređajima sa istim osećajem i izgledom, ali i prilagođeni različitim veličinama ekrana bez uticaja na iskustvo korisnika.
Platforma univerzalnih aplikacija je često bila kritikovana, a tu je i CEO Epic Gamesa koji je poručio da Microsoft ne nudi otvorenu platformu, već upravo suprotno.
Najnoviji Windows 10 preview uključuje Ubuntu 16.04 podsistem
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi