Greška

Došlo je do greške.

Microsoft CEO kaže da će teške odluke biti donete: da li je u pitanju Windows Phone ili Surface?

27.06.2015 15:55 | 0 Biznis IT
Microsoft CEO kaže da će teške odluke biti donete: da li je u pitanju Windows Phone ili Surface?

Direktor kompanije Microsoft Satja Nadela poslao je pismo zaposlenima uoči fiskalne 2016. godine u kome je poručio da će se ići dalje sa strategijom koji je zauzeo još od dolaska - One Microsoft. Međutim, 99 posto pisma čine inspirativne reči koje bi trebalo da uvere zaposlene da veruju u Nadelinu strategiju, ali postoji i nekoliko izjava koje sadrže skrivenu poruku koja nam ukazuje na to kako će izgledati budućnost kompanije.

"Moramo da pravimo inovacije u novim oblastima, radimo i protiv naših planova, i činimo neke teške odluke u oblastima gde stvari ne rade dobro i ne rešavaju probleme na način na koji bi to imalo vrednost za kupca" stoji u pismu. Nadela nije spomenuo tačno koje će to teške odluke biti, ali nakon čitanja celog pisma, lako je primetiti da se radi o nekim proizvodima u koje je Microsoft ulagao godinama iako nisu nazivani po menu.

Dva su glavna kandidata: Windows Phone i Surface. Windows Phone se konstantno nalazi na oko tri posto udela, iako su u Redmondu optimistični da bi uz Windows 10 Mobile konačno mogao ozbiljnije da se takmiči. Pojedini kažu da bi to mogao biti poslednji ozbiljan Microsoft-ov pokušaj na ovom tržištu, ali ne u smislu softvera već hardvera. Dobar poznavalac događaja u Microsoft-u, novinarka Meri Džo Foli poručila je takođe da će biti i novih otpuštanja.

Otkrivene evropske cene Windowsa 10

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Toshiba Portege WT20 tablet u prodaji po ceni od 900 dolara

Pogledajmo 40 najvećih telefona današnjice

10604
10605
10606
10607
10608
10609