Greška

Došlo je do greške.

Microsoft će objaviti još jednu Xbox One konzolu naredne godine, ali ova će biti drugačija

19.11.2018 15:00 | 0 Games
Microsoft će objaviti još jednu Xbox One konzolu naredne godine, ali ova će biti drugačija

 

Dolazimo do kraja trenutne generacije konzola, ali Microsoft izgleda da ima još jednu reviziju hardvera pre nego otvori sledeće poglavlje. Kako bi kreirao jeftiniji model, Microsoft navodno planira da pokrene konzolu Xbox One bez diska.

Ovo bi bila revizija originalnog Xbox One-a, a ne moćniji Xbox One X hardver. Prema izvorima koji su upućeni u planove kompanije, Microsoft će objaviti ovaj "digitalni" Xbox One 2019. godine, a cena će biti ispod 200 dolara. Očigledno je da postoji i nova Xbox One S revizija, koja će biti malo skuplja, ali i dalje sadrži i disk jedinicu.

 

Pogledajte još: Battlefield 5 igrači prijavljuju čudno zamrzavanje slike u određenom meniju igre

 

Microsoft je pokušao ovu "digital first" strategiju kada je prvi put objavio Xbox One u 2013. To nije profunkcionisalo u to vreme, ali u današnje vreme, dosta igrača na konzolama je napravilo prelazak na digital, a fizička prodaja počinje da se smanjuje. Ipak, ako posedujete originalni Xbox One sa puno fizičkih igara, Microsoft očigledno planira program koji olakšava prelazak.

Prema izveštaju, Microsoft razmišlja o sistemu "disk-to-digital" sistem kupovine, koji će omogućiti ljudima da šalju svoje fizičke igre i umesto toga dobiju link do digitalne verzije. Na kraju krajeva, ovo neće biti loš potez, jer se Xbox tim obavezao da će u budućnosti održavati starije verzije i unaprediti kompatibilnost, tako da bi vaša trenutna Xbox One fizička biblioteka igračkih naslova trebala doživeti još jednu ediciju - digitalnu.

Izvor: Kitguru  

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Objavljene slike patenta za Samsungov smartfon sa fleksibilnim ekranom

Apple usporava proizvodnju iPhone-a zbog slabih prognoza prodaje tokom predstojećih praznika

10404
10405
10406
10407
10408
10409