Greška

Došlo je do greške.

Microsoft će Edge zameniti Chromium-baziranim pregledačem

04.12.2018 20:37 | 0 Software/Web
Microsoft će Edge zameniti Chromium-baziranim pregledačem


Microsoft je 2015. godine pokušao da svoj zastareli Internet Explorer zameni novim Edge browserom, koji je izgrađen u sigurnijem EdgeHTML rendering endžinu. Međutim, novi pregledač je od starta imao probleme, a ovo zajedno sa preteranom zavisnošću od svog perthodnika dovelo je do toga da bude veoma slabo prihvaćen. To je rezultiralo situacijom da Microsoft konstantno preispituje svoj pristup i na kraju se odluči za Chromium.

Chromium je browser endžin popularizovan od strane Google Chrome-a, a takođe ga koriste Opera, Amazon Silk i drugi browseri. Anonimni izvori otkrivaju da Chromium bazirani projekat nosi kodno ime Anaheim.

Za sada nema previše pouzdanih informacija o novom pregledaču, a tu je je i pitanje da li Microsoft planira da zadrži ili da odbaci Edge brendiranje i aktuelni korisnički interfejs. U svakom slučaju, zna se da će Anaheim označiti kraj za EdgeHTML i započeti Microsoftov put kroz Chromium.


Pogledajte još: Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike da izbegavaju Chrome i Firefox


Prelazak na Chromium endžin bi trebalo da donese značajno stabilniju platformu, sa poboljšanim performansama. Microsoft je nedavno primećen kako doprinosi u kodu za poboljšanje Google Chrome performansi na ARM čipovima.

Na kraju, Anaheim bi trebalo da postane kompletna zamena za Edge na Windowsu 10, postajući podrazumevani browser za operativni sistem.

Izvor: KitGuru

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft objavio live captions i prevode za Skype i PowerPoint

Novi Qualcomm čipset će se zvati Snapdragon 855 i proizvodiće ga TSMC

10504
10505
10506
10507
10508
10509