Microsoft bi mogao ugasiti Surface liniju u naredne dve godine

Prema navodima zvaničnika Canalysa i kompanije Lenovo, Microsoft bi mogao prestati da donosi nove Surface uređaje do 2019. godine.

Prema navodima CEO-a kompanije Canalys i COO-a kompanije Lenovo, Microsoft bi mogao prestati da donosi nove Surface uređaje do 2019. godine. Nijedan od njih ne veruje da Microsoft želi da nastavi sa prodajom Surface uređaja, s obzirom na to da oni ne predstavljaju veliki izvor zarade za kompaniju. Microsoft zarađuje od cloud servisa, enterprise proizvoda i Windowsa.Lenovo COO Gianfranco Lanci ističe da Microsoft definitivno gubi dosta novca na proizvodima, tako da ne vidi razlog zašto bi kompanija nastavljala sa Surface uređajima. Canalys CEO Steve Brazier sugeriše da postoje tromesečja koja su dobra ili loša, ali ukupno Microsoft ne zarađuje na ovim uređajima.Pored ovoga, dva zvaničnika veruju i da će veliku ulogu u ovome imati Microsoftov CEO Satya Nadella, koji ima reputaciju softverskog i cloud čoveka, što dodatno sugeriše da on neće voditi Microsoft u pravcu razvoja Surface uređaja.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi