Greška

Došlo je do greške.

Microsoft zaustavio uvođenje Windows 11 22H2 zbog problema sa igrama

13.11.2022 10:10 | 0 Software/Web
Microsoft zaustavio uvođenje Windows 11 22H2 zbog problema sa igrama

Microsoft je lansirao Windows 11 22H2 krajem prošlog meseca, jedno od onih ozbiljnijih ažuriranja koje sadrži skup sistemskih poboljšanja i unapređenja operativnosg sistema, a koje  donelo je nekoliko novih funkcija i ispravki grešaka. Međutim, nedugo nakon što je Windows 11 22H2 postao široko dostupan korisnicima, pojedini vlasnici Nvidia GeForce grafičkih karti su se žalili na usporenje performansi i nekonzistentan “frejmrejt” u igrama, seckanje animacije i nedovoljnu uposlenost centralnog procesora (pri čemu su neki korisnici prijavili stopu CPU angažovanja od svega 5 procenata).

Microsoft je čuo sve žalbe i preduzima korake kako da ograničio uticaj problema na performanse za korisnike Windows 11 operativnog sistema koji još uvek nisu preuzeli najnoviji paket nadogradnje. Kako tomshardware prenosi, kompanija iz Redmonda je priznala da „pojedine igre i aplikacije mogu imati slabije performanse od očekivanih ili zastoj u radu Windows 11 22H2 verzije.“

Prema Microsoft-u, softverska greška uzrokuje da aplikacije i igre koje se oslanjaju na snagu grafičkog procesora, pokreću funkcije za otklanjanje grešaka koje nisu ni namenjene krajnjim korisnicima, gejmerima. Nažalost, ova greška uzrokuje veliki pad performansi koji igrači itekako osećaju.

 nvidiagejming.jpg

Sa svoje strane, Microsoft kaže da je zbog toga zaustavio proces ažuriranja i prelaska na Windows 11 22H2 za konfiguracije na koje problem utiče. Dakle, ako već niste instalirali Windows 11 22H2, on neće biti ugrađen u vaš sistem putem Windows Update ažuriranja, sve dok Microsoft ne odluči da je problem rešen. Microsoft takođe upozorava da ne preduzimate ručnu nadogradnju pomoću alatke za kreiranje instalacionih medija ili “Update Now” opcije u okviru Windows Update procedure, kako bi ste izbegli ovu zaštitu. Strpite se neko vreme, dok Microsoft ne pronađe uzrok i konačno ga reši.

Twitter verifikacija pokrenuta pa zaustavljena nakon problema sa lažnim nalozima

Kineski GPU rival po snazi jednak RTX 3060Ti, košta samo 245 dolara

10504
10505
10506
10507
10508
10509