Greška

Došlo je do greške.

Microsoft tvrdi da je Edge pregledač sa najboljim performansama na Windowsu 10

26.05.2021 15:09 | 0 Software/Web
Microsoft tvrdi da je Edge pregledač sa najboljim performansama na Windowsu 10


Microsoft sada prisvaja titulu za najbolji browser kada su u pitanju performanse, za svoj Edge pregledač. Kompanija je postepeno dodavala nove funkcije u Edge tokom prethodnih godinu dana, kako bi poboljšala njegove performanse i vreme odziva.

"Microsoft Edge će biti browser sa najboljim performansama na Windowsu 10, kada Microsoft Edge verzije 91 bude objavljen kasnije tokom nedelje", ističu iz Microsoft Edge tima u blog objavi. "Razlog ovoga su startup boost i sleeping tabs", prema navodima kompanije.

Startup boost funkcija je počela da pristiže u martu, uz tvrdnje da omogućava pregledaču da se pokreće za 41 procenat brže. Nova sleeping tabs funkcija se takođe pojavila ranije tokom ove godine, a dizajnirana je da poboljša performanse browsera. Edge sada automatski oslobađa sistemske resurse za neaktivne tabove, što omogućava da novi tabovi bolje rade i sprečava curenje memorije i CPU resursa u pozadini.

 

Pogledajte još: Microsoft radi na narednoj generaciji Windowsa


Microsoft je takođe otkrio da je sada prijavio 5300 ideja za Chromium browser projekat, koje će doprineti razvoju Chrome-a i drugih browsera zasnovanih na Chromiumu.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme Narzo 30 5G je sada dostupan u Evropi

Xiaomi - Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbija

10504
10505
10506
10507
10508
10509