Greška

Došlo je do greške.

Microsoft sprema redizajnirani Notepad za Windows 11

11.10.2021 11:21 | 0 Software/Web
Microsoft sprema redizajnirani Notepad za Windows 11


Microsoft je počeo da se isporučuje korisnicima pre skoro nedelju dana, ali je platforma i dalje u procesu razvoja. Kompanija je već ažurirala neke izvorne aplikacije, kao što su Paint, Clock i Photos. Sada su se pojavile i informacije da Microsoft redizajnira Notepad aplikaciju za Windows 11.

Do informacije je došao @FireCubeStudios, koji je objavio i screenshotove izmenjenog korisničkog interfejsa. Padajući meni u novom Notepadu za Windows 11 sada čine samo File, Edit i View opcije. Windows 10 verzija ima i Format i Help, kao zasebne opcije. Novi Notepad ima sve opcije u okviru pojednostavljenog menija, dok je vidljiv i glavni dizajn koji krasi Windows 11, sa oblim ivicama.

win2_36.jpg


Tu je i screenshot sa Settings stranicom, a ima nekoliko zabimljivih opcija za konfigurisanje. Tu je tema aplikacije, što sugeriše da bi Microsoft mogao ponuditi neke mogućnosti personalizovanja u Windowsu 11. Potom imamo opciju menjanja iskustva obrade fajlova, sa načinom na koji je tekst renderovan i opcijom prebacivanja na Classic iskustvo u aplikaciji.

Novi Notepad još uvek nije zvanično potvrđen od strane Microsofta i još uvek je u fazi aktivnog razvoja. Trenutno nije poznato da li će i kada novi Notepad biti i konačno implementiran u Windows 11.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme GT Neo2T potvrđen za drugu polovinu oktobra

Motorola Moto G51 5G primećen na Geekbenchu, sa Snapdragon 750G čipsetom

10504
10505
10506
10507
10508
10509