Greška

Došlo je do greške.

Microsoft sprema Outlook Lite mejl klijent za sporije telefone

10.07.2022 09:09 | 0 Software/Web
Microsoft sprema Outlook Lite mejl klijent za sporije telefone

Microsoft Outlook aplikacija je već neko vreme dostupna na mobilnim telefonima koje pokreće Android operativni sistem. Međutim, za sve one koji su se navikli da koriste Outlook, a imaju nešto sporije mobilne uređaje, u nekom trenutku tokom jula meseca moći ćete da preuzmete i Outlook Lite, novu verziju aplikacije optimizovane za rad na malo sporijim uređajima. O kakvoj se aplikaciji radi prenosi Howtogeek.

Šta donosi Microsoft Outlook Lite?

Za početak, ova aplikacija zauzima osetno manje prostora od standardne Microsoft Outlook aplikacije za Android uređaje, 5 MB naspram 86 MB. Sam Microsoft Outlook Lite posebno je optimizovan za rad sa onim uređajima koji imaju 1 GB ili manje radne memorije.

Prema rečima zvaničnika same kompanije Microsoft, “Ovo je aplikacija koja donosi najveće prednosti Outlook mejl servisa u manjem pakovanju i sa poboljšanim performansama za sporije uređaje”. Trenutna verzija ove aplikacije ima skoro pa sve ono što je korisnicima potrebno, od mogućnosti za manipulaciju mejlovima do kalendara i kontakata.

download.jpg

Međutim, nije sve ni idealno, pa su tako neke od važnijih opcija izostale, poput tamnog interfejsa, sinhronizacije kontakata unutar aplikacije sa kontaktima na vašem telefonu i podsetnika za događaje kod kalendara.

Pored toga, postoji još jedna začkoljica, a to je da je Outlook Lite kompatibilan samo sa servisima koje nudi Microsoft. Dakle, ništa od sinhronizacije sa drugim provajderima mejl usluga, poput Gmail, iCloud i Yahoo Mail.

Kada će biti dostupan

Zvanične informacije kompanije Microsoft jesu da će Microsoft Outlook Lite biti dostupan za preuzimanje u nekom trenutku tokom jula meseca. Međutim, ova aplikacija već je dostupna na nekim tržišta, poput Turske i Meksika, gde je do sada preuzeta više od 100.000 puta. Za sada nema informacija kada će se pojaviti na evropskom, a samim tim i srpskom segmentu tržišta.

Zavirite u Xiaomi 12S Ultra i njegovu gigantsku kameru

Koje sve igre danas možete da preuzmete potpuno besplatno?

10504
10505
10506
10507
10508
10509