Greška

Došlo je do greške.

Microsoft razmatra savitljive uređaje sa šarkama ispunjenim tečnošću

15.09.2019 18:43 | 0 Mobile
Microsoft razmatra savitljive uređaje sa šarkama ispunjenim tečnošću


Microsoftova vizija uređaja sa dva ekrana je još uvek aktuelna, a nedavna prijava za patent to i potvrđuje. Microsoft je kod WIPO organizacije registrovao patent za sklopivi uređaj, čije ekrane spaja šarka/lajsna ispunjena tečnošću ili gasom kako bi se sprečilo ili smanjilo pojavljivanje nabora na savitljivom ekranu, kao i prodora stranih čestica u uređaj.

Patent stiže od strane Microsoftovog tehnološkog tima za licenciranje, što sugeriše da patent nije rezervisan za specifičan uređaj, ili čak za konkretan Microsoftov uređaj. Kompanija bi mogla licencirati tehnologiju drugim proizvođačima hardvera, nakon što savitljivi ekrani postanu praktičniji.

 

Pogledajte još: Microsoft zakazao Surface događaj za početak oktobra


Ne očekuje se da ćemo tokom Microsoftovog događaja, najavljenog za 2. oktobar, videti savitljivi Surface uređaj. Doduše, ranije smo čuli informacije o tome da Microsoft sprema veliki PC sa dva ekrana i svedenijim Windows Lite softverom, ali to ne znači da će pomenuti uređaj imati savitljivi ekran. Ovo bi moglo biti rezervisano za neki budući fleksibilni uređaj sa Windowsom.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

OnePlus 7T, 7T Pro detaljne specifikacije i datum objave

Poređenje Google Pixel 4 XL i Samsung Galaxy Note10+ kamera (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109