Greška

Došlo je do greške.

Microsoft radi na narednoj generaciji Windowsa

26.05.2021 11:17 | 0 Software/Web
Microsoft radi na narednoj generaciji Windowsa


Microsoft sprema verziju Windowsa, o kojoj će detalje objaviti u skorijoj budućnosti. "Uskoro ćemo objaviti najznačajnina ažuriranja za Windows u poslednjoj deceniji kako bismo omogućili bolje ekonomske mogućnosti za developere i kreatore", istakao je Satya Nadella, CEO Microsofta, tokom Build 2021 konferencije.

Zvaničnik kompanije je istakao da je lično testirao najnoviju verziju operativnog sistema tokom poslednjih nekoliko meseci i izjavio je da je izuzetno uzbuđen zbog onoga što će naredna generacija Windowsa doneti.

Nedavno su se pojavile informacije o tome da Microsoft radi na unapređenom Microsoft Store-u, koji će developerima ponuditi više fleksibilnosti kada je u pitanju distribuiranje njihovog softvera. Među izmenama, koje kompanija navodno planira, nalazi se i dozvoljavanje kompanijama da koriste sopstvene sisteme plaćanja za pretplatu i kupovine u okviru aplikacija.

Ova najava stiže svega nedelju dana nakon što je Microsoft potvrdio da prekida rad na razvoju Windows 10X verrzije svog operativnog sistema, dizajniranog za uređaje sa dva ekrana. Kompanija je istakla da će elemente Windows 10X platforme integrisati u standardni Windows 10.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Telenor i Benchmark potpisali ugovor o saradnji (video)

Novi Lenovo Yoga Pad Pro 13 tablet se može koristiti kao eksterni monitor

10504
10505
10506
10507
10508
10509