Greška

Došlo je do greške.

Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

06.10.2022 18:03 | 0 Software/Web
Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

Ipak, ne može sve da prođe glatko i bez problema. Bar iz ugla krajnjih korisnika. Iz Microsoft-a, pak smatraju da nema nekih naročitih iznenađenja i da je sasvim normalno da tu i tamo postoje određeni “bagovi” koji se zapravo mogu nazvati, više nekom vrstom “privremenih poteškoća” do uspostavljanja potpuno stabilne verzije OS-a.

Nedavno je Ned Pyle, glavni menadžer Microsoft Windovs Server Engineering Group-a, objavio članak  na tech blogu, potvrđujući da najnovija Windows 11 22H2 verzija ima problem sa degradacijom performansi prilikom kopiranja velikih datoteka.

Prema Nedu, korisnici najnovijeg Windows 11 22H2 OS-a, mogu osetiti usporenje i smanjeni protok podataka, čak i do 40% u poređenju sa uobičajenim vrednostima kada kopiraju datoteke od nekoliko gigabajta ili veće prilikom korišćenja Server Message Block (SMB) protokola, pri čemu starije verzije Windows 11 sistema nemaju ovaj problem.

File_transfer.jpg

Istovremeno, tokom testiranja ovog problema ispostavilo se da ova greška nije ograničena isključivo na SMB tj kopiranje tokom rada u mreži, već korisnici mogu doživeti degradaciju performansi i prilikom kopiranja lokalnih datoteka.

Trenutno, Microsoft istražuje i pokušava da pronađe uzrok i način da popravi uočeni problem. Korisnici koji su pogođeni ovim propustom, mogu da koriste Robocopy ili xcopy sa /J parametrom kako bi vratili  očekivani nivo performansi.

Prelazak na DDR5 standard memorije neće ići tako glatko kako mnogi očekuju

Google se bori protiv piraterije: za 10 godina uklonio 6 milijardi piratskih linkova

10504
10505
10506
10507
10508
10509