Greška

Došlo je do greške.

Microsoft prilagođava CPU podršku za Windows 11

05.07.2021 17:53 | 0 Software/Web
Microsoft prilagođava CPU podršku za Windows 11


Microsoftova alatka za proveru sistema je od samog starta bila neuređena. Kompanija je uz Windows 10 objavila alatku, koja je korisniku pružala informacije o tome da li je njegov sistem kompatibilan za predstojeću nadogradnju na Windows 11.

Gotovo odmah su počeli da se pojavljuju problemi jer alatka nije pružala informacije zbog čega pojedini sistemi nisu prolazili test, samo je obaveštavala da sistem nije kompatibilan. Ovo je dovelo do objave ažuriranja koje je obaveštavalo o tome koja komponenta je pravila problem. Mnogi korisnici su okrili da je u pitanju bio njihov procesor. Trenutno, Intel procesori pre 8. generacije i Zen 1 čipovi nisu podobni za nadogradnju.

 

Pogledajte još: Microsoft je objavio prvi zvanični Windows 11 preview


Microsoft je od tada objavio sledeće saopštenje: "Uvereni smo da će uređaji koji koriste Intel procesore 8. generacije i AMD Zen 2, kao i Qualcomm 7 i 8 Series zadovoljiti naše principe sigurnosti i pouzdanosti i minimalne sistemske zahteve za Windows 11. Sa Windows Insiderima i partnerima ćemo obaviti testove kako bismo identifikovali uređaje koji koriste Intel procesore 7. generacije i AMD Zen 1 koji možda zadovoljavaju naše zahteve. Obavezujemo se da ćemo deliti rezultate ovih testova tokom vremena, kao i dodatne tehničke objave".

Nadamo se da ovo znači da će stariji računari, koji zapravo i nisu toliko stari, moći da pokreću Windows 11 kada se on pojavi.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi ističe zaštitu privatnosti na svom nedavnom skupu

ZTE nagoveštava Axon 30 sa drugom generacijom selfi kamere ispod ekrana

10504
10505
10506
10507
10508
10509