Greška

Došlo je do greške.

Microsoft-ove bezbednosne alatke razočarale u novim malware testovima

25.02.2017 18:09 | 11 Software/Web
Microsoft-ove bezbednosne alatke razočarale u novim malware testovima

Najnovija runda bezbednosnih testova koje je pokrenuo nemački insititut AV-TEST pokazala je da su Microsoft Security Essentials i Windows Malicious Software Removal Tool daleko iza konkurencije kada je u pitanju uklanjanje postojećih infekcija iz Windows sistema. Nakon serije testova koji su sproveđeni kako bi se utvrdilo najbolje rešenje za uklanjanje malware-a iz Windowsa, treba napomenuti da su Microsoft-ova rešenja ponovo dobila najgore ocene jer nisu uspela da detektuju i uklone malware iz računara uključenih u testove.

AV-TEST poručuje da u slučaju čišćenja i testova oporavka koji su sprovedeni tokom cele prošle godine, Microsoft Security Essentials nije mogao da ukloni četiri primerka malware-a. Dalje, Microsoft-ov antivirus je ostavio četiri malware komponente aktivne iza sebe, kao i dva bezopasna ostatka fajlova.

Ukupno, Microsoft Security Essentials je dobio rezultat od 90,6 za ukupan oporavak sistema, što je daleko gore od sledećeg najgoreg rezultata od 97,4 posto koliko je dobio Bitdefender Internet Security. U slučaju Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool, aplikacija nije uspela da detektuje ukupno 26 primera malware-a, a nije uspela da ukloni ni tri aktivne komponente malware-a.

12-mesečni test otkrio najbolju alatku za uklanjanje malware-a na Windowsu

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook će ubacivati oglase u sredinu videa

Sve veća potražnja za grafičkim kartama

10504
10505
10506
10507
10508
10509