Greška

Došlo je do greške.

Microsoft ne odustaje od ideje kreiranja pojednostavljene verzije Windowsa

15.01.2021 11:14 | 0 Software/Web
Microsoft ne odustaje od ideje kreiranja pojednostavljene verzije Windowsa


Windows 10X je trebalo da bude Microsoftov operativni sistem za uređaje sa dva ekrana, koji bi softverski pokretao uređaje različitih proizvođača. Međutim, taj plan se promenio prošle godine kada je kompanija objavila da će se fokusirati na uređaje sa jednim ekranom, odnosno klasične laptopove i tablete.

Paul Thurott, koji je testirao procurelu verziju operativnog sistema, sugeriše da će Windows 10X sada biti Microsoftov način da implementira ono što Google radi sa svojom Chrome OS platformom.

 

Pogledajte još: Microsoftov Windows 10X operativni sistem uspešno instaliran na MacBook


Rani Windows 10X screenshotovi pokazuju znatno svedeniju verziju Windowsa 10, sa jednostavnim iskustvom podešavanja, čistim desktopom sa centriranim taskbar ikonicama i start menijem koji popunjava čitav ekran kada se pokrene. Svaka aplikacija se pokreće preko celog ekrana, a izgleda da je moguće instalirati samo softver sa Microsoft Store-a.

win2_30.jpg


Sugeriše se da će Windows 10X najverovatnije raditi samo sa Intel sistemima eksternih kompanija. U nekom trenutku bi mogao podržavati i ARM čipove, ili buduće Surface uređaje. Nedostatak podrške za tradicionalne Win32 aplikacije može predstavljati manu, ali bi se to mogli premostiti dolazećim Azure Cloud PC servisom koji će omogućiti da se normalni Windows softver pokreće virtuelno.

Izvor: Thurrott

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Tokom pretprodaje Galaxy S21 telefona dobijate i dva poklona

SAD zabranjuju Amerikancima da investiraju u Xiaomi

10504
10505
10506
10507
10508
10509