Greška

Došlo je do greške.

Microsoft namerava da kupi Discord za 10 milijardi dolara?

23.03.2021 15:00 | 0 Biznis IT
Microsoft namerava da kupi Discord za 10 milijardi dolara?


Microsoft izgleda nije zainteresovan samo za kupovinu studija za razvoj igara, a kompanija razmatra i akviziciju servisa koji su u vezi sa gejmingom. Novi izveštaji sugerišu da je Microsoft trenutno u pregovorima oko kupovine Discorda, za potencijalno više novca nego što je nedavno kupio Bethesdu.

Prema navodima medija, Discord je trenutno u aktivnim razgovorima oko potencijalne kupovine od strane različitih kompanija. Microsoft je, navodno, trenutno vodeći kada su u pitanju ponude i kompanija bi mogla izdvojiti do 10 milijardi dolara za kupovinu Discorda. Microsoft bi za ovu kupovinu potrošio još više nego što je to bilo u slučaju Bethesde, za čiju kupovinu je izdvojio 7,5 milijardi dolara.

 

Pogledajte još: Novo Windows 10 ažuriranje ispravlja problem sa štampačima koji je izazivao rušenje sistema


U opticaju su i drugi kandidati, a za Discord su zainteresiovani i Epic Games i Amazon. Prošle godine, vrednost Discorda je procenjena na sedam milijardi dolara, tako da bi ponude različitih izvora mogle podići cenu kompanije.

Discord još uvek nije profitabilna kompanija, ali bi mnogima mogla biti od velikog značaja. Amazon bi mogao koristiti Discord za promociju Twitcha, dok bi Microsoft i Epic Games mogli koristiti platformu za zamenu sopstvenih game-chat servisa.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Predstavljeni su Honor V40 Lite i Honor Tab 7

Predstavljeni OnePlus 9 i 9 Pro sa premijum karakteristikama i značajnim unapređenjima

10604
10605
10606
10607
10608
10609