Greška

Došlo je do greške.

Microsoft najavljuje Windows 365 Cloud PC

15.07.2021 10:02 | 0 Biznis IT
Microsoft najavljuje Windows 365 Cloud PC


Microsoft je zvanično najavio Cloud PC, koji je deo nove Windows 365 cloud ponude. Kompanija ističe da je Cloud PC hibridna lična kategorija obrade podataka, koja koristi i cloud i mogućnosti uređaja kako bi obezbedila kompletno, personalizovano Windows iskustvo. Ovo će daljinski obezbediti korisnicima Windows 10 i potencijalno Windows 11 na svim platformama, preko clouda.

Microsoft ističe da Windows 365 Cloud PC nudi "instant-on boot" iskustvo koje omogućava željene aplikacije, podešavanja, alatke i podatke sa bilo kog uređaja, zahvaljujući cloudu. To znači da će korisnici moći da svom desktopu pristupaju sa udaljenih pozicija, bez potrebe za nošenjem fizičkog hardvera, što će dodatno poboljšati hibridnu formu obavljanja zadataka. Ostale prednosti ovog sistema omogućuju poslovanjima da se lako skaliraju, sigurnosne prednosti preko virtuelnog okruženja i drugo.

Servis je izgrađen na Azure Virtual Desktop (AVD), a pojednostavljuje iskustvo virtuelizacije. Prema navodima Microsofta, servis nudi fleksibilnost za poslovanja, a kompanije imaju mogućnost izbora između dve edicije - Windows 365 Business ili Windows 365 Enterprise, zasnovano na zahtevima konfiguracija. Servis će poslovanjima omogućiti da brzo menjaju performanse kako bi se prilagodili potrebama korisnika.

mic2_25.jpg

Pored toga, Windows 365 integriše alatke za upravljanje kao što je Microsoft Endpoint Manager, Cloud PC uređaji su izlistani uz fizičke uređaje i uključuju opcije analitike i dijagnostike za monitoring u realnom vremenu. Za sigurnost, Windows 365 podržava MFA (multi-factor authentication) i AAD (Azure Active Directory) logovanje. Cloud PC uređaji su takođe i enkriptovani.

Windows 365 Cloud PC će preduzećima biti dostupan od 2. avgusta, omogućavajući Windows 10 i Windows 11 preko clouda.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

APC Back-UPS Pro 1200SI – dobro napajanje i zaštita nemaju cenu (video)

Samsung Galaxy A03s je dobio FCC sertifikat, poznat kapacitet baterije

10604
10605
10606
10607
10608
10609