Greška

Došlo je do greške.

Microsoft najavio Windows Terminal, novu komandnu liniju sa tabovima i WSL 2

07.05.2019 10:20 | 0 Software/Web
Microsoft najavio Windows Terminal, novu komandnu liniju sa tabovima i WSL 2


Microsoftova Build 2019 konferencija se trenutno održava, a tokom ovog događaja kompanija je objavila nekoliko novih alatki za developere koji koriste Windows. Ovo uključuje Windows Terminal, Windows Subsystem for Linux (WSL) 2, XAML Islands, React Native for Windows i MSIX Core.

Windows Terminalu je posvećeno dosta prostora od kako je objavljen i trenutno je dostupan u preview verziji. Korisnički interfejs Microsoftovog Windows Terminala nudi GPU-akcelerisano renderovanje teksta, tematsku podršku, tear-away windows, prečice, punu podršku za Unicode i drugo. Windows Terminal će širu objavu imati tokom juna a namenjen je korisnicima PowerShell, Cmd, WSL i drugih apliakcija preko komandnih linija.

win2_25.jpg


WSL2 je takođe najavljen, a zasnovan je na Linux 4.19 kernelu, koji se isporučuje sa najnovijim Windows buildom. Kernel koristi tehnologiju specifično kreiranu za Azure i trebalo bi da smanji vreme podizanje Linuxa, kao i smanjenje korišćenja memorije.

Novo ažuriranje za WSL će implementirati podršku Linux Docker kontejnere podrazumevano. Korisnicima više neće biti potrebno da startuju VM-ove kako bi se pokretao Docker kontejner. WSL2 je takođe planiran za objavu u junu.

Izvor: XDA Developers

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Twitter omogućava dodavanje GIF-ova, fotografija i videa u retvitove

Pojavio se veliki broj informacija o funkcijama koje se očekuju u iOS 13

10504
10505
10506
10507
10508
10509