Greška

Došlo je do greške.

Microsoft najavio gejming bez računara i konzole

10.06.2022 15:24 | 0 Games
Microsoft najavio gejming bez računara i konzole

 

Kompanija Microsoft planira da predstavi svoju Xbox aplikaciju za TV uređaje pred kraj meseca juna u 27 zemalja. Ovaj program razvija se u partnerstvu sa kompanijom Samsung, a cilj je da se korisnicima monitora i televizora ovog renomiranog proizvođača omogući da igraju video igre dostupne putem servisa Xbox Game Pass na ekranu bez prisustva konzole ili personalnog računara.

Ovakva usluga očekuje se samo za najnovije Samsung televizore za 2022. godinu, a za sada nije poznato da li Microsoft planira da jednu ovakvu sjajnu uslugu proširi i na ostale proizvođače pametnih televizora. Pre toga postoji još jedno bitnije pitanje, a to je kako sve ovo u stvari funkcioniše?

Detalji o Xbox TV aplikaciji

Kada se aplikacija zvanično pojavi, moći ćete na ovaj način da zaigrate više od stotinu igara koje su trenutno dostupne unutar Xbox Game Pass usluge. Naravno, očekuje se dodavanje podrške za sve više igara kako vreme odmiče, ali za početak je i brojka od 100 sasvim dovoljna.

Čitav proces je veoma jednostavan. Instalirate aplikaciju, prijavite se na vaš Microsoft nalog na kom uplaćujete Xbox Game Pass Ultimate, i uživate u video igrama putem striminga. Naravno, kao i uvek kada je u pitanju striming, obavezna je brza, stabilna, i po mogućstvu žična veza sa internetom radi što boljeg prikaza slike na vašem TV ekranu.

XboxAppOnSmartTV.jpg

Prema dostupnim informacijama, striming video igara u 4K rezoluciji i 60 frejmova u sekundi neće biti moguć jer je rezolucija ograničena na 1080p uz 60 FPS-a.

Podrška za kontrolere

U ovom trenutku, Xbox TV aplikacija donosi podršku za veliki broj kontrolera koji se mogu naći na tržištu, najpre različite verzije Xbox kontrolera, a zatim i Sony DualSense. Sve što treba da uradite jeste da vaš kontroler povežete sa televizorom putem Bluetooth konekcije i to je to.

Za sada još uvek nije poznato koji su tačno podržani modeli Samsung televizora, mada sumnjamo na predstavnike srednje i više kategorije sa malo snažnijim procesorima. Više informacija očekuje se krajem juna, kada bi ova neverovatna aplikacija trebalo zvanično da se predstavi.

Čini se nestvarno da je gejming došao do ovog trenutka kada su dovoljni kontroler, televizor, i internet, otprilike kao Netflix, samo sa igrama i samo na Samsung televizorima. Samo se nadamo da će Microsoft servis da radi bolje nego NVIDIA GeForce Now.

Kvantni čip za 5 sekundi obavlja operacije koje bi trajale 9.000 godina na današnjim računarima

Kompanija vivo predstavila brzi 50W bežični punjač

10404
10405
10406
10407
10408
10409